barnfrihet.

Att välja ett liv utan egna barn, där man är lycklig över sitt beslut. Vi gör en intervjupodd som utkommer med ett nytt avsnitt varje vecka. Dessutom finns premiumavsnitt exklusivt hos Podme.

HANDLA MERCH!

Bästa grejerna på barnfritt tema hittar du i vår shop.

BARNFRI ELLER BARNLÖS?

Vad är skillnaden egentligen? Och spelar det någon roll?

Barnfri: kallades tidigare frivilligt barnlös. En person som valt bort att skaffa egna barn och som är nöjd med sitt beslut. 

Barnlös: kallas även ibland ofrivilligt barnlös. En person som vill ha barn men som av någon anledning inte kunnat få det.

 

Att skilja dessa två grupper åt är viktigt av flera anledningar. Barnlösa kan behöva stöd i olika former, kanske medicinsk hjälp eller terapi för att hantera den sorg det innebär att inte kunna få det man önskar sig mest. Barnfria behöver däremot bara acceptans. Vi har gjort ett aktivt val som vi är nöjda med. Det hela är ganska okomplicerat egentligen, men normer och press skapar svåra situationer.

 

Om du är osäker på ifall en person är barnfri eller barnlös – fråga inte. Man har ingen aning om vad som ligger bakom, det kan vara väldigt känsligt. Och är det inte känsligt alls kommer personen själv berätta om sitt beslut tids nog.

DET VI VILL GÖRA

Barnfrihet är en podd, men också en rörelse.

Lyfta ämnet

Det pratas en hel del om barnlöshet – desto mindre om barnfrihet. Många vet inte ens om att man kan vara lycklig över ett barnfritt liv. Nu är det dags att sprida kunskapen.

Krossa fördomar

Bittra, egoistiska, sura, barnhatare, psykiskt störda – det finns många fördomar om barnfria. Vi är sugna på att krossa fördomarna och visa en bredare bild av oss som väljer bort egna barn.

Skapa sammanhang

Det är lätt att känna sig ensam när man går emot normen. Överallt finns påminnelser om hur "fel" man är. Vi vill skapa ett sammanhang för barnfria! Och vi är faktiskt fler än vad man kan tro.

Team barnfrihet

Vi är två barnfria kvinnor som vill förändra normen. Ihop med dig förstås. <3

Vad lyssnarna tycker

Vi får mejl och meddelanden från lyssnare varje dag. Här är ett par av dem!

VILL DU SPONSRA PODDEN?

Nå ut till tusentals människor i en köpstark målgrupp. De flesta av våra lyssnare är barnfria personer, vilket innebär att de har mycket tid och pengar. Säljer du något som skulle kunna passa dem? Hör av dig!

Pepp!

4.000
  • Pris i kronor, exkl moms. Du får exponering i början och i slutet av ett avsnitt. Vi gör dessutom ett inlägg om din tjänst eller produkt på vår Instastory.

SKICKA FÖRFRÅGAN

Wow!

7.500
  • Pris i kronor, exkl moms. Du får exponering i början och i slutet av två avsnitt. Vi gör en kort video om din produkt eller tjänst och postar på vår Facebook- samt vår Instagram-sida.

SKICKA FÖRFRÅGAN

Yaaas!

14.000
  • Pris i kronor, exkl moms. Du får exponering i början och i slutet av fyra avsnitt, våra lyssnare påminns om dig under en hel månad! Vi gör en kort video om din produkt eller tjänst och postar på vår Facebook- samt vår Instagram-sida. Plus två Instastories.

SKICKA FÖRFRÅGAN

Kontakta oss

Har du en fråga du vill att vi tar upp i podden? Har du tips på en gäst? Vill du sponsra oss? Oavsett vad du har på hjärtat vill vi höra det. Vi svarar på allt! Vill du hellre mejla finns vi på barnfrihet(at)gmail.com