Podden Barnfrihet

Podden startades 2018 av Frida & Malou. Vänner, kollegor och givetvis båda lyckligt barnfria. Tillsammans driver vi reklambyrån Pepp o’clock. I flera år väntade vi på att någon annan skulle starta podden, men till sist insåg vi att vi nog får göra det själva. Vi är väldigt stolta och tacksamma över det massiva stöd vi fått från lyssnare sedan dag 1. Sponsorer har varit svårt att få tag på, barnfria är ännu en målgrupp som många företag räds att förknippas med. I dagsläget finansieras vi till 100 procent av lyssnardonationer via Patreon

Du hittar podden här nedanför, i alla poddspelare, hos Spotify eller här hos pod.space

MALOU

Fotograf, vinälskare och hundmamma till mopsen Brooklyn.

”Jag har vetat sen jag var liten att jag inte vill ha barn. Men först i vuxen ålder förstod jag hur laddat beslutet var. Jag önskar att alla skulle få följa sin magkänsla gällande barnfrågan.”

FRIDA

Skribent som älskar sin make, vinthunden Millie och stand up.

”Jag trodde på allt snack om att man blir ensam och olycklig om man inte har barn. Det var först för ett par år sedan som jag fattade att barnfria människor faktiskt existerar – och mår toppen.”

"Är det en barnhatarpodd eller?"

Nej. Syftet med podden är att visa upp många olika typer av liv bortom barnnormen. I media och kultur visas två typer av liv (framförallt för kvinnor) upp:

  1. Lycklig mamma
  2. Olycklig (och ofta även ondskefull) barnlös

 

Våra gäster visar att det finns en enorm bredd av personer utan barn. Vissa älskar barn, men vill inte ha egna. Andra är totalt ointresserade av barn och undviker dem därför i största möjliga mån. Det finns inget rätt eller fel.